Stichting R.O.P. Africa

en de

Stichting R.O.P. Africa

We waren en zijn nog steeds onder de indruk van wat de Afrikaanse organisatie Rural Outreach Africa onderneemt om de toekomst van de bevolking in Africa te verbeteren, met speciale aandacht voor de jeugd en vrouwen. Rural Outreach Africa mobiliseert de bevolking op het platteland in Africa om te werken aan het verbeteren van gezondheid, inkomsten, leefomgeving en goed lezen en schrijven, op basis van redelijkheid, rechtvaardigheid, duurzaamheid en sexuele gelijkwaardigheid. Met name de projecten die zijn gericht op gelijke kansen voor vrouwen en het verbeteren van het onderwijs van de jeugd zijn belangrijk.  Op de website http://www.ruraloutreachafrica.org staat gedetailleerde informatie over de projecten van Rural Outreach Africa.

Donaties aan Rural Outreach Africa kunnen rechtstreeks worden overgemaakt naar de bank van de organisatie in Kenya, waar Rural Outreach Africa is geregistreerd als een Niet-winst-beogende Niet-Governmentele Organisatie (NGO). Vanaf 1 januari 2014 is Rural Outreach Africa door Nederland erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI; RSIN/Fiscaal nummer: 823979696). Overmaken van donaties naar organisaties in Africa is ingewikkeld en brengt hoge kosten met zich. Om die reden hebben wij in Nederland de Stichting R.O.P. Africa, opgericht. Wij zijn een aanvraag voor de ANBI status van de Nederlandse Stichting R.O.P. Africa aan het voorbereiden, daarvoor is o.a. deze website nodig. Zodra we de ANBI status hebben zullen we dit op deze site vermelden en deze paragraaf aanpassen.

 

  De ANBI status maakt het mogelijk om giften af te trekken van de inkomstenbelasting. Dit geldt niet alleen in Nederland, maar in alle landen van de Europese Unie (EU).  

 

De Stichting R.O.P. Africa is opgezet om het doen van giften ter ondersteuning van de projecten van Rural Outreach Africa eenvoudiger te maken. In de statuten van de Stichting R.O.P. Africa staat als doel “Uitsluitend het ondersteunen van projecten van Rural Outreach Program (ROP) Africa op financiëel en praktisch gebied, in het bijzonder het verwerven van financiële middelen.” Ook staat in de statuten dat het doel van de Stichting niet kan worden gewijzigd. De statuten kunnen worden opgehaald door op deze zin te klikken.

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

Give Volunteer Spread the word